Framleie av programvare:

Microsoft inngår avtale med Client Computing                                                                 Client Computing har inngått en avtale med Microsoft som gjør at selskapet, som en av få norske aktører kan drive fremleie av Microsofts programvare til kunder som ikke har egne lisenser.

Avtalen med Microsoft gir Client Computings kunder bruksrettigheter på standard kontorstøtte, verktøyene som inngår i de utvidede utgavene av MS Office, eksempelvis Access, FrontPage, Project, Publisher og VISIO, samt alle serverproduktene. Pilotprosjekt, skal gi nyttig erfaringsgrunnlag for Microsoft Norges videre samarbeid med tilbydere innenfor ASP-markedet.

“Avtalen med en toneangivende programvareleverandør som Microsoft viser at vi kontinuerlig arbeider med å videreutvikle og forbedre tilbudet på vår ASP-plattform. Applikasjonene vi tilbyr, i kombinasjon med garantier for driftssikkerhet, er av stor betydning for nåværende og potensielle kunder når de velger samarbeidspartner. Vi er derfor svært fornøyde med å bli valgt som en av få leverandører som kan drive fremleie av Microsofts programvare, sier administrerende direktør Henrik Lindblad i Client Computing.  

Microsoft Norge arbeider med å komme frem til en egnet modell for applikasjonsleie. Innen utgangen av året skal selskapet ha klart retningslinjer for hvordan det i fremtiden skal samarbeide med tilbydere av ASP-tjenester.

“Samarbeidet med Client Computing er nyttig for oss. Selskapet har meget god kunnskap om ASP-markedet. Deres tilbakemeldinger og erfaringer fra utleie av vår programvare er med på å utvikle en mest mulig brukervennlig modell for fremtiden, sier Toni Fadnes, ansvarlig for ASP-området i Microsoft Norge.

Client Computing er en norsk fullservice ASP (Application Service Provider) innenfor e-handelsløsninger, som samarbeider med en rekke ledende leverandører av programvare. Selskapet tilbyr leveranse av integrerte “end to end” løsninger, til en fast månedspris, grunnlagt på en moderne teknologisk plattform. Målet er reduserte IT-kostnader for kunden, kombinert med optimal driftsstabilitet og sikkerhet. Selskapet ble etablert i 1999, men har erfaring med leveranse av sikre e-handelsløsninger helt tilbake fra 1984 gjennom oppkjøpet av bl.a. IT-konsulentselskapet Etrinell. Hovedkontoret ligger i Oslo. I tillegg har selskapet avdelinger i Sverige og Danmark.