Client Computing: Kompletterer verdikjeden som ASP-leverandør

Client Computing ASA har inngått en avtale om overtagelse av konsulentselskapet Inzait AS Selskapet er forretningsstrategisk rådgiver innenfor e-handel, og kompletterer Client Computings tilbud til bedrifter som ønsker bistand i å dreie sin forretningsvirksomhet over på nettet. 

Tidligere i vår kjøpte Client Computing selskapet Partner Solutions, som har spesialisert seg på avanserte e-handelsløsninger klargjort for ASP-miljø. Partner Solutions har ved flere anledninger samarbeidet med Inzait, som blant annet bistår bedrifter med forretningsstrategisk rådgivning relatert til e-handel. De to selskapene utfyller hverandre, og tilfører Client Computing kompetanse innenfor hele verdikjeden for ASP-baserte e-handelsløsninger.

Inzaits tre bedriftsrådgivere vil ha kontoradresse sammen med Partner Solutions på

Høvik.Totalt danner enheten en virksomhet på 13 personer som vil  utføre en sentral rolle i Client Computings e-handels satsing.

Med kjøpet av de to konsulentselskapene vil Client Computing bistå kunden i hele prosessen, fra strategiske spørsmål om hvordan bedriften best kan tilpasses den nye økonomien til design, implementering og ASP-drifting av e-handelsløsninger.

”E-handelen innenfor business-to-business–markedet vil utvilsomt øke, og med det også etterspørselen etter strategisk rådgivning innenfor feltet. Med kjøpet av Partner Solutions sikret vi oss verdifull teknisk kompetanse for utviking og implementering av business-to-business e-handelsløsninger, mens vi nå får toppen av verdikjeden med strategisk rådgivning. Det gir et bedre tilbud til kunden og styrker samtidig vår posisjon i forhold til konkurrentene”, sier adm. direktør Henrik Lindblad i Client Computing. 

Inzait har blant annet utført oppdrag for Norsk Hydro, Ericsson, Brødrene Dahl, Vest-Agder Fylkeskommune og Sport 1.

Client Computing er en norsk fullservice ASP (Application Service Provider) innenfor e-handelsløsninger. Selskapet tilbyr leveranse av integrerte “end to end” løsninger, til en fast månedspris, grunnlagt på en moderne teknologisk plattform. I tillegg har Client en konsulentavdeling på nærmere 60 personer innen området drift og E-Business. Målsettingen er å levere E-handelsløsninger, redusere IT-kostnader for kunden, kombinert med optimal driftsstabilitet og sikkerhet. Client Computings visjon er å bli en ledende ASPer for e-handelsløsninger i business to business markedet i Europa. Selskapet ble etablert i 1999, men har erfaring med leveranse av e-handelsløsninger helt tilbake fra 1984 gjennom oppkjøpet av IT-konsulentselskapet Etrinell. Hovedkontoret ligger i Oslo. I tillegg har selskapet avdelinger i Sverige og Danmark.